Μαλαισία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση


Πως θα ταξιδέψετε μέσα στη χώρα

Τα λεωφορεία στη Μαλαισία είναι  σύγχρονα, καθαρά,  οικονομικά και ...γρήγορα (το τελευταίο δεν είναι πάντα πλεονέκτημα αφού τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται λεωφορεία δεν είναι τόσο σπάνια).   Τα δρομολόγια τηρούνται πιστά και σε όλες τις διαδρομές που κάναμε δεν υπήρξε ποτέ καθυστέρηση. Οι δρόμοι, ακόμα και στο μικρότερο χωριό είναι σε άριστη κατάσταση, με πολύ καλή σηματοδότηση σχεδόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπάρχουν 2 βασικές σιδηροδρομικές γραμμές, η μια διατρέχει την δυτική πλευρά της χώρας και η προέκτασή τους συνδέει τη Μαλαισία με τη Σιγκαπούρη στο νότο και με την Ταϊλάνδη στο Βορά. Μια δεύτερη διασχίζει τη χώρα προς τα Βορειοανατολικά και τμήμα της είναι γνωστό σαν το jungle railway, αφού διασχίζει πυκνό τροπικό δάσος. Με το τρένο δεν ταξιδέψαμε και γι αυτό δεν έχουμε αξιόπιστη πληροφόρηση. Για πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια και τις τιμές επισκεφτείτε το  malaysian railways portal.

Στη Κουάλα Λουμπούρ, ο καλύτερο τρόπος να μετακινηθείτε είναι το monorail και το μετρό, το οποίο αποτελείται  απο γραμμές διαφορετικών εταιριών γι αυτό θα χρειαστείτε διαφορετικά εισιτήρια και ενίοτε αρκετό περπάτημα για να μετεπιβιβαστείτε.

Τέλος, τα ταξί είναι σχετικά φτηνά, ιδιαίτερα αν πείσετε τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν το ταξίμετρο (σε πολύ λίγες περιπτώσεις το καταφέραμε αυτό). 

 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.