Μαλαισία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση


Κόστος & χρήματα

Η Μαλαισία είναι μια φτηνή χώρα σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, ακριβότερη όμως από τις άλλες χώρες της Ν.Α. Ασίας (εξαιρουμένης της Σιγκαπούρης, η οποία είναι η ακριβότερη στην περιοχή).  Οι καλές υποδομές, τα καθαρά ξενοδοχεία και γενικότερα ο επαγγελματισμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ταξιδιώτες  και οι τίμιες και ξεκάθαρες συναλλαγές με τον απλό κόσμο που θα έρθετε σε επαφή κάνουν τη Μαλαισία όχι μόνο ένα οικονομικό προορισμό, αλλά έχουν και μια πολύ καλή σχέση κόστους και υπηρεσιών που θα λάβετε (value for money).

Ευρώ και ταξιδιωτικές επιταγές, μπορείτε να αλλάξετε  εύκολα και γρήγορα σε τράπεζες και ανταλλακτήρια που θα βρείτε σε εμπορικά κέντρα, σε σταθμούς και αεροδρόμια.  Υπάρχουν διακυμάνσεις στις τιμές που αγοράζονται τα ευρώ, αλλά όχι πολύ σημαντικές.  Την καλύτερη τιμή τη βρήκαμε στο σταθμό λεωφορείων της Melaka και τη χειρότερη στο εμπορικό κέντρο  Suria κάτω από τους δίδυμους πύργους Petronas.

Κάρτες Visa  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα περισσότερα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας και πάνω, στα καλά εστιατόρια και στα καταστήματα των εμπορικών κέντρων.


ισοτιμίες


Ενδεικτικές τιμές :
 

  • οικονομικά δωμάτια : 10 - 20 €
  • ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας: 20 - 50 €
  • οικονομικό γεύμα: 2 - 5  €
  • γεύμα σε καλό εστιατόριο : 7 - 10 €

 

(οι τιμές από την τελευταία μας επίσκεψη τον Ιούλιο 2009)


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.