Μαλαισία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση


 

Καλύτερη εποχή

Σε μικρή απόσταση από τον ισημερινό, ο καιρός στη Μαλαισία είναι ζεστός και υγρός ολόκληρο το χρόνο με τις εντονότερες και μακρύτερες  σε διάρκεια βροχές να πέφτουν  από τον Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο. Τα ανατολικά παράλια της ηπειρωτικής Μαλαισίας δέχονται ισχυρές βροχές από το Νοέμβριο μέχρι και Φεβρουάριο, ενώ το Μαλαισιανό τμήμα του Βόρνεο  (Sabah & Sarawak) δέχεται έντονες βροχές ολόκληρο το χρόνο (ακόμα εντονότερες  από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο). 

Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο  οι φωτιές που  καταστρέφουν συστηματικά τα τροπικά δάση της Ινδονησίας είναι στο αποκορύφωμά τους και για αυτό ολόκληρη η Μαλαισία μπορεί να βρίσκεται μέσα στον καπνό με θολή και δυσάρεστη ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία το βράδυ ποτέ δεν πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς (συνήθως παραμένει κοντά στους 27 βαθμούς) και το μεσημέρι σπάνια ανεβαίνει πάνω από τους 33, αλλά η μόνιμη υγρασία στο 90% θα σας κάνει να νιώθετε την ατμόσφαιρα αποπνικτική, τουλάχιστον μέχρι να τη συνηθίσετε.

Το Ιούλιο (του 2009) που επισκεφτήκαμε εμείς την ηπειρωτική χώρα, οι βροχές ήταν σχεδόν καθημερινές, πολύ μικρής διάρκειας (< 30 λεπτών), κατακλυσμιαίες (συνήθως μετά το μεσημέρι) και γρήγορα έδιναν τη θέση τους σε ένα πεντακάθαρο ουρανό. 

 
 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.