Βιρμανία (Myanmar)

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Αν πάτε.. Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

Αν πάτε στη Βιρμανία

φροντίστε να πληροφορηθείτε σχετικά με την πολιτική κατάσταση και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.  Ο τουρισμός και μάλιστα οι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες είναι από τα πιο ισχυρά μέσα αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών και ανάδειξης στη διεθνή κοινότητα καταπιεστικών καθεστώτων όπως αυτό της Βιρμανίας.  Ιδιαίτερα λάβετε υπόψη σας:

  • Αποφύγετε να ανοίξετε πολιτική συζήτηση με τους ντόπιους, εκτός και αν σας μιλήσουν αυτοί. Οι πολιτικές συζητήσεις απαγορεύονται και άθελά σας μπορεί να στείλετε στη φυλακή τον συνομιλητή σας, αν κάποιος παρακολουθεί τη συζήτηση.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες, οι οποίες θα αφήσουν χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό, μένοντας σε κρατικά ξενοδοχεία, ταξιδεύοντας με τα (κρατικά) τρένα ή ψωνίζοντας από κρατικά μαγαζιά. Προσπαθήστε τα χρήματά σας να πάνε απ' ευθείας στους πολίτες της χώρας, μένοντας σε ιδιωτικά ξενοδοχεία και χρησιμοποιώντας  λεωφορεία, αεροπλάνα ιδιωτικών εταιριών.
  • Μη διστάσετε από τη επαγγελματική σας θέση, όταν επιστρέψετε, να προβάλετε γεγονότα ή συμπεριφορές που σχετίζονται με καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι καλό να ευαισθητοποιηθεί ο υπόλοιπος κόσμος σχετικά με την κατάσταση στη Βιρμανία και η διεθνής κοινή γνώμη είναι ένα μέσο πίεσης. Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια θετικά βήματα για να αποφύγει την κριτική από τους ξένους ταξιδιώτες, καθώς ο τουρισμός φέρνει δολάρια σε αυτή την πολύ φτωχή χώρα.  

 

 

 


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.