Ταϊλάνδη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Ημερολόγιο ταξιδιού ηΤαϊλάνδη στο διαδίκτυο


 

  Β. Ταϊλάνδη
Κεντρική Ταϊλάνδη Β. Ταϊλάνδη Ν. Ταϊλάνδη

Chiang Mai

Ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη δεν είναι ποτέ πλήρες, χωρίς μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Βορρά, το Τσιάνγκ Μάι. Η πόλη έχει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και είναι η αφετηρία για να εξερευνήσετε το θρυλικό "χρυσό τρίγωνο" και να επισκεφτείτε τις μειονότητες της Β. Ταϊλάνδης. (Διαβάστε σχετικό άρθρο μου στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 2/8/1998). Αν δεν θέλετε να επισκεφτείτε το χρυσό τρίγωνο, η πόλη έχει μερικούς από τους αρχαιότερους ξύλινους ναούς ης Ταϊλάνδης και μια χορταστική νυχτερινή αγορά.

η τοπική συγκοινωνία στα χωριά γίνεται με pick upsΑν πάλι, δεν είστε φίλος της πεζοπορίας, μπορείτε να πάτε με λεωφορείο στο Τα Τον και από εκεί να κατέβετε με βάρκα τον ποταμό Κοκ προς το Τσιάνγκ Ράι. Η διαδρομή στο ποτάμι, εκτός από το όμορφο τοπίο θα σας δώσει και μια καλή εικόνα της περιοχής και θα έχετε μια πρώτη γεύση από τα χωριά των Κάρεν και των Λάχου. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι πολλοί άλλοι τουρίστες ακολουθούν την ίδια ακριβώς διαδρομή με αποτέλεσμα η ζωή στα χωριά αυτά να μην είναι τόσο αντιπροσωπευτική όσο θα θέλατε. Μπορείτε να κάνετε τη διαδρομή σε μια μόνο μέρα και να επιστρέψετε το βράδυ στο Τσιάνγκ Μάι, αρκεί να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί με το πρώτο λεωφορείο

Το κάπνισμα οπίου είναι παράδοση για τους κατοίκους της Β. ΤαϊλάνδηςΟ καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε το “χρυσό “τρίγωνο” παραμένει η πεζοπορία. Όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία στα Τσιάνγκ Μάι οργανώνουν πορείες που συνήθως περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις στα χωριά, διαδρομές με ελέφαντες και με σχεδίες στα πλωτά ποτάμια της περιοχής. Τρεις έως τέσσερις μέρες είναι αρκετές αν έχετε ένα καλό οδηγό και μια μικρή ομάδα από συμπαθητικούς συνταξιδιώτες. Ορισμένες περιοχές όπως π.χ. βόρεια του ποταμού Κοκ, δέχονται χιλιάδες επισκέπτες μεταβάλλοντας τα χωριά της περιοχής σε ανθρώπινους ζωολογικούς κήπους. Ένας καλός οδηγός μπορεί να σας οδηγήσει σε λιγότερο γνωστά μονοπάτια, η περιοχή είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χαθείτε πραγματικά στη ζούγκλα χωρίς να διαβρώσετε τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Σουκοτάι (Sukhothai)

Το ιστορικό πάρκο στο Σουκοτάι, θεωρείται πολύ καλύτερο από της Αγιουτάγια με μοναδικά ερείπια αρχαίων πόλεων από τη χρυσή εποχή (13-15ο αιώνας) της Ταϊλάνδης. Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι  μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σήμερα, και  απλώνονται σε δύο μαγευτικά και καλοσυντηρημένα πάρκα σε μια ακτίνα 5 χλμ. με 70 περίπου σημεία ενδιαφέροντος. 

Η πόλη βρίσκεται 400 χλμ. βόρεια της Μπανγκόκ και μπορείτε να φτάσετε εκεί είτε αεροπορικώς από την Μπανγκόκ, είτε με τρένο μέχρι το Phitsanulok (μια μέρα ταξίδι) και μετά με λεωφορείο.

Το λεωφορείο από την Μπανγκόκ για Phitsanulok είναι αρκετά γρήγορο (6 ώρες) και αρκετά ακριβότερο από το τρένο. Από το Chiang Mai υπολογίστε 4-5 ώρες διαδρομή.

 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.