Αίγυπτος

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

υγεία

Τα επίπεδα υγιεινής είναι ικανοποιητικά στις μεγάλες πόλεις και στις περισσότερες τουριστικές περιοχές, αλλά ανεπαρκή στις αγροτικές και στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές. Ο μεγαλύτερος πραγματικός κίνδυνος για την υγεία είναι η ζέστη που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πραγματικά αφόρητη και η "ταξιδιωτική" διάρροια που στην περίπτωση της Αιγύπτου δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο γεγονός. Αν λάβετε τις συνηθισμένες προφυλάξεις σχετικές με τη τροφή και το νερό και προφυλαχτείτε από τον καυτό ήλιο, η υγεία σας δεν θα διατρέξει κανένα κίνδυνο.

ηπατίτιδα Α

Είναι σκόπιμο να έχετε εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α, ανεξάρτητα από το ταξίδι σας στη Αίγυπτο. Οι φορείς της ασθένειας στην Αίγυπτο, όπως σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι πολλοί.

ηπατίτιδα Β

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να μείνετε για μεγάλο διάστημα  στη χώρα  είναι σκόπιμο να έχετε εμβολιστεί κατά της ηπατίτιδας Β. Η ηπατίτιδα Β μεταδίδεται με το αίμα και σωματικά υγρά, για αυτό το ξύρισμα σε τοπικό κουρείο και γενικά η στενή επαφή με τους ντόπιους μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν έχετε εμβολιαστεί.

ελονοσία

Ο κίνδυνος να αρρωστήσετε από ελονοσία, είναι πολύ μικρός και μόνο στην περιοχή Αλ Φαγιούμ από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρετε ανθελονοσιακά χάπια, η συνήθης προφύλαξη από τα τσιμπήματα κουνουπιών είναι αρκετή. 

σχιστοσωμίαση

Τα παράσιτα που προξενούν τη νόσο μπορεί να υπάρχουν στην κοιλάδα του Νείλου και ιδιαίτερα στο δέλτα του ποταμού. Οι πιθανότητες να νοσήσετε είναι αρκετά χαμηλές και μόνο αν κολυμπήσετε σε μολυσμένο νερό. Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα προφύλαξης για τη αρρώστια αυτή. 

νερό

Το νερό της βρύσης στο Κάιρο και σε άλλες μεγάλες πόλεις θεωρείται ασφαλές. Παρόλα αυτά αν μείνετε για μικρό διάστημα στην Αίγυπτο προτιμείστε το εμφιαλωμένο νερό, το οποίο είναι διαθέσιμο παντού. Να είστε προσεκτικοί με τους χυμούς οι οποίοι μπορεί να περιέχουν νερό και με τα παγάκια στα ποτά. Το τσάι και ο καφές είναι ασφαλή αφού το νερό έχει προηγουμένως βράσει.

 

περισσότερα για την υγεία πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.