Μαρόκο

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


 

Καλύτερη εποχή

Η καλύτερη εποχή να επισκεφτείτε το Μαρόκο είναι την άνοιξη, τον Μάρτιο ή το Μάιο. Οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες, τα λιβάδια γεμάτα ανθισμένα λουλούδια και ο ουρανός γαλάζιος. Στα βόρεια παράλια και στα βουνά οι συννεφιές  και κάποια βροχή είναι πιθανές. Το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος)  είναι επίσης καλή εποχή, η διάρκεια όμως της ημέρας είναι μικρότερη. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ανεκτό στις παράλιες περιοχές, η ζέστη όμως αφόρητη στην ενδοχώρα. Τους χειμωνιάτικους μήνες το κρύο είναι δριμύ, ιδιαίτερα στα μεγάλα υψόμετρα. Στην οροσειρά του Άτλαντος το χιόνι κρατά   στις κορυφές μέχρι τον Ιούνιο. 

Έχετε υπόψη σας ότι στις διακοπές του Πάσχα, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρείτε δωμάτιο  ή ξενοδοχείο. Φτάνοντας αργά το βράδυ στο Μαρακές, χρειάστηκε να διανυκτερεύσουμε σε ένα βρωμερό καναπέ στην είσοδο ενός ξενοδοχείου -του μοναδικού που μας άφησε να περάσουμε εκεί τη νύχτα-, όλα τα άλλα ήταν γεμάτα. Αν ταξιδεύετε αυτή την εποχή, προσπαθήστε να φτάνετε νωρίς στην κάθε πόλη, ώστε να βρίσκετε ξενοδοχείο. Ο Αύγουστος είναι επίσης ο μήνας που θα δυσκολευτείτε να βρείτε δωμάτιο ιδιαίτερα στα παράλια.

 
 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.