Ινδονησία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


 

Άνθρωποι και ήθη

Η Ινδονησία αποτελείται από μεγάλο πλήθος διαφορετικών φυλετικών ομάδων, που με αρκετή δυσκολία παραμένουν κάτω από ένα ενιαίο κράτος. Μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που προέρχονται από τη φτώχεια, τις μετακινήσεις του πληθυσμού και την πανταχού παρούσα διαφθορά, αντανακλώνται δυστυχώς στην καθημερινή επαφή που θα έχει ο ταξιδιώτης. Παρόλα αυτά, θα βρείτε τους Ινδονήσιους αρκετά φιλόξενους και φιλικούς, όπως άλλωστε επιτάσσει και το Ισλάμ. Στην προσπάθειά τους να φανούν χρήσιμοι, θα γίνουν απίστευτα φορτικοί, ενώ προτιμούν να σας στείλουν στη λάθος κατεύθυνση παρά να σας πουν ότι δεν ξέρουν ή ότι δεν κατάλαβαν τι τους ρωτήσατε! Οι συνεχείς ερωτήσεις "where are you going?" ή "hello Mister" που ενδέχεται να κλονίσουν το νευρικό σας σύστημα αφού ακούγονται από πάσα κατεύθυνση σε απόσταση δευτερολέπτων από μικρούς και μεγάλους, τις περισσότερες φορές δεν είναι παρά ένας τρόπος να σας χαιρετήσουν, να σας πιάσουν κουβέντα ή να σας πουλήσουν κάποια υπηρεσία. Οι χειραψίες είναι κάτι απόλυτα φυσικό, ακόμα και όταν μιλήσετε για λίγο με κάποιο ξένο στο δρόμο, ενώ η ευγένεια απαιτεί να δώσετε το χέρι σε όλους (ακόμα και σε άτομα του αντίθετου φύλου) όταν εισέρχεστε ή φεύγετε από κάποιο χώρο. Μη θεωρήσετε επίσης αγένεια όταν σας αγγίζουν, στο λεωφορείο (στρίμωγμα) ή απλά κατά τη συνομιλία, είναι απόλυτα φυσικό και καθόλου αγενές.

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες θα τύχουν ιδιαίτερης προσοχής στην Ινδονησία, αφού οι γυναίκες από τη Δύση θεωρούνται σύμβολα ομορφιάς και του ελεύθερου σεξ. Πολλά "καμάκια" θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη συντροφιά σας και πιθανώς να σας αγγίξουν με άσεμνο τρόπο, αν είστε ντυμένες προκλητικά. Ο καλύτερος τρόπος να τους αποφύγετε, είναι να συνοδεύεστε, να είστε σεμνά ντυμένες (όχι κοντές φούστες, καλυμμένους τους ώμους) και να αγνοήσετε τα πειράγματά τους.

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.